Giv din hund det rette foder og undgå dårlig mave

Køb ordentligt foder til din hund (foto: )

Din hund kan undgå maveproblemer med ordentligt foder (foto: petworld-vet.dk)

At din hund får dårlig mave er ikke så usædvanligt, da de normalt ikke er spor sarte med hvad de tager indenbords. Hunde især elsker at snuse rundt og spiser også gerne afføring fra andre dyr. Dermed øger de betragteligt risikoen for at få diarre, men der kan også være andre årsager end en regulær infektion, som er skyld i at hunden får diarre. Der kan for eksempel ske forstyrrelser i tarmfloraen, som gør at hunden ikke længere er i stand til at optage foder nær så let. Og så kan de skyldes foderet! Er din hund kræsen spiser den måske ikke så meget af det, men i stedet spise den alle mulige andre dårlige ting. Det kan også være, at hundefoder er er for billigt eller bare ikke passer til din hund. Sørg for godt hundefoder og får det galt, så findes der noget til hunde med dårlig mave.

Det er nu også nemt at opdage, om din hund har fået dårlig mave. Du kan virkelig mærke en hunds livsglæde sive ud af den, når den har dårlig mave. Den er helt slukøret, ugidelig og jamrer sig. Heldigvis er det ikke farligt at have en hund med dårlig mave. Du bliver sandsynligvis ikke smittet og det er nemt at gøre din hund rask igen.

Hvis man skal forstå diarre hos dyr lidt bedre, er det godt at have lidt yderligere kendskab til fordøjelsessystemet. Det der typisk er på spil, er at tarmen i en periode er blevet ringere til at optage næringsstoffer, som sidder i den fordøjede mad. Det betyder af afføringen bliver unødvendigt tynd, da der ikke er nogen næringsstoffer som er trængt ud igennem tarmvæggene som de skulle. Det er ikke nødvendigvis farligt, men hvis det står på længe kan det blive problematisk.

Her finder du noget til din hund med dårlig mave

Hvis skaden er sket og din hund har fået meget dårlig mave, så findes der noget til hunde med dårlig mave. Find det her

Se mere hundefoder her:

Find super godt kvalitets hundefoder mod allergi

Spar store summer når du køber hundefoder over nettet