Hund med diarre skal gerne have det rigtige foder

Køb ordentligt foder til din hund (foto: )

Køb ordentligt foder til din hund (foto: petworld-vet.dk)

Danskerne er vilde med at holde hund og tit og ofte, så følger en hund sin ejer igennem tykt og tyndt. Når ejerens familie tager på ferie, så tager hunden ofte med, og til jul skal hunden også have en julegave under juletræet. Men hunden følger også ejeren i de mindre sjove stunder. Når en hundeejer er syg og dårlig, kan hunden mærke det, og nogle gange reagerer den ved at lægge sig ved ejerens seng og blive læggende, så længe at ejeren ligger der.

Faktisk så er der flere former for sygdomme, som både kan ramme mennesker og hunde. Dette skyldes at vores anatomi ikke er så forskellig fra hinanden.

For eksempel kan hunde lige som mennesker også godt få diarre og maveonde. Dette er ligesom hos mennesker ikke en speciel flatterende sygdom.

Diarre hos hunde kræver en del af ejeren

For hunde gælder der dog nogle andre muligheder for at komme af med det, man nu skal af med, når man er syg. Hunden er meget afhængig af ejeren, da det er vedkommende, der sørger for at hunden kan komme ud og træde af.

Derfor kommer ejeren ofte på overarbejde, når hunden får diarre. Derfor er det en god idé at vide, hvordan man får bugt med den dårlige maveflora.

For der første er det vigtigt, at man sørger for at hunden har adgang til meget vand. Hunden kan nemlig mindste meget væske, når den har diarre, og derfor er det vigtigt, at den får nok at drikke løbende.

Derefter gælder det om at reetablere den gode balance i maven igen. Dette kan for eksempel gøres med noget specielt foder. Der findes meget forskelligt foder på markedet, og det kan nogle gange være vigtigt, at få ens dyrelæge til at kigge på hunden og komme med det bedste bud på en løsning.

Klik her og blev klogere på hund med diarre

Find kvalitetsfoder til din hund her:

Giv din hund kvalitetsfoderet Royal Canin Veterinary diet

Allergi hos hunde kan der godt gøres noget ved