Hundehalsbånd skal vælges med omhu

Et hundehalsbånd er vigtigt

Et hundehalsbånd er vigtigt

Det er ikke ligetil at vælge det rigtige hundehalsbånd til din hund. Det skal vælges med omhu, for ellers kan hunden lide med det forkerte halsbånd, eller du kan miste din hund, hvis den kan slippe ud af det og løbe væk eller ud i trafikken.

Markedet for halsbånde er stort og kan være overskueligt. Det vigtigste er at halsbåndet skal passe til hunden. Dette siger lidt sig selv, men hvordan ved man så at det passer til hunden. Det er vigtigt man ikke vælger, fordi du synes det er nuttet eller sødt til hunden. Du skal derimod vælge et bånd som sidder godt på hunden og som er behagelig for hunden at bære.

Hundehalsbånd i flere størrelser

Det vigtigste er størrelsen. Derfor skal du måle din hund om halsen, så du ved hvor meget den måler i omkreds. Du skal huske at lægge to fingre imellem båndet, så der er rum til at den kan trække vejret og føle sig fri for halsbåndet. Det er vigtigt du ikke glemmer styrken, det afhænger nemlig af hvilken race du har, men skal passe sådan at hunden ikke kan slippe fri fra den og dermed mister du måske kontrolen over din hund. Dette er meget vigtigt i den tid du træner hunden og du ikke altid har helt styr på den.

Læder halsbånd anbefales af de fleste eksperter. Det betyder nemlig kvalitet og samtidigt er det behageligt for hunden at bære, så den ikke skærer ind til huden og nager hundens hals.

Priserne kan både være billig og det kan koste rigtig meget. Den vigtigste anbefaling er at du venter med at købe det dyre, indtil hunden er helt færdigudviklet. Selvfølgelig kan du købe et dyrt et undervejs, men det kommer an på hvor mange penge du vil bruge. Det kan dog ikke betale sig før hunden er færdigudviklet, så gem endelig pengene til det og brug billige i løbet af dens voksetid.

Se hvilke hundehalsbånd du kan vælge imellem her