Slip af med den forfærdelige katteallergi

kat allergi

Hvis du har valgt at trykke dig ind på dette blogindlæg, så er det garanteret fordi, dig eller din kat lider af allergi. Hvis det er dig, det handler om, så kender du alt til kløen i ganen eller røde og irriterede øjne, som bare ikke vil holde op med at genere. For din kat kommer allergien til udtryk på en lidt anden måde, i hvert fald i forhold til hvad vi ved af. For det kan jo være svært at vide, om din kat lider af kløen i munden.

Find tegnene

En af de ting, der gør allergi hos din kat synlig, er, at den ofte går og gnider sin pels op ad sofaen, dørkarme eller andet. Og hvis du lige kører dens pels til side så huden er synlig, så vil du ofte opdage at den hud er irriteret og rød. Det er dog ikke altid et faktum. Det kan også være, at du oplever, at din kat har maveproblemer. Altså, at den tit har tynd mave. Eller måske har den ondt i maven og jamrer sig ofte. Det kan alt sammen være allergi symptomer.

Der findes flere løsninger på katteallergi

Som udgangspunkt skal du altid gå til lægen, både hvis det er dig eller din kat, der oplever allergiske symptomer. Du kan som udgangspunkt få dig en indsprøjtning eller nogle piller, der kan hjælpe dig af med den forbistrede kløen i ganen og de konstant røde og irriterede øjne. Hvis du oplever nogen af de ovenstående symptomer hos din kat, så skal du også gå til dyrelægen, for at sikre dig, at den ikke fejler noget, der er mere seriøst. Ofte kan løsningen på din kats problemer findes i dens foder, og her er der rig mulighed for at finde et erstatningsprodukt, til den foder du allerede giver din kat. Altså, du kan sagtens finde en produkt, der ikke indeholder de stoffer, din kat er allergisk overfor, som ofte er kornprodukter.

Kattenys er søde men det kan skyldes katteallergi

Katte kan have allergi lige som os mennesker. Katte kan være overfølsomme over for den mad de spiser, eller noget i naturen. Oftest når en kat har allergi, så kan den starte med at nyse, hvis det har noget med naturen at gøre, men nogle gange går den og kløer sig på kroppen hele tiden og selvom vi mennesker lider af katteallergi, så gør katte det også.

Katteallergi kan typisk ses, fordi katten har større områder på kroppen, hvor den har bare områder, hvor intet hår eller pels er. Huden er også rød, da den netop gnaver i huden for at klø det der irriterer. Når det er sådan, så er det vigtigt at du gør noget ved det. Det er nok vigtigt at du får ændret kattens kost, og til dette kan du skaffe noget tørkost hjem, som hurtigt vil hjælpe katten igen på rette køl, og du vil se resultatet meget hurtigt. Det er en god ide, at rådspørge en dyrehandler om dette, da der findes meget forskelligt kost til de små katte, og det kan tage tid, før man finder det rigtige. Har du pengene til det, så opsøg dyrelæge, da de kan hjælpe til at spore katteallergi og finde ud af, præcis det de er overfølsomme over for.

Find massere af viden på nettet

Har du ikke tid eller penge til at gå til en dyrelæge, så er det også muligt at gå på jagt efter viden på nettet. Der findes mange forskellige fora, som kan hjælpe med dine spørgsmål, og de kan guide dig i den rigtige retning, hvad angår korrekt hjælp og vejledning.

Du kan helt sikkert også bestille kosten via nettet og på den måde spare mange penge ved at bestille det online, og du kan få det leveret direkte hjem til dig.

Hvad kan du selv gøre, når din kat ramt af katte allergi

De hyppigste allergiformer som ramme katte i dag, er loppe- og flåt allergi samt foderintolerance, men hvad kan man som katteejer selv stille op, for at give sin kat en allergifri hverdag?

Medicinsk behandling af katte allergi

Nogle former for allergier kan kun behandles medicinsk igennem en dyrlæge, men det medicin du kan købe i håndkøb, kommer lopper, flåter og andre bidende insekter til livs. For at en loppebehandling er effektiv, må man ramme loppen i hver af dens livscyklusser. Ægget, larven og den voksne loppe. Du har mulighed for at kombinere de fleste loppemidler for mest effektiv behandling. Loppeshampoo løsriver æg og larver fra pelsen og skal altid benyttes som en forebyggelse frem for en decideret behandling. Kombiner med CapStar piller, der gives med foderet. Pillerne slår alle bidende lopper ihjel inden for 24 timer efter indtagelse. Herefter kan man give katten en pipette fra Advantage, Frontline Combo eller Program Vet. Præparatet optages i kattens hud og slår lopper og flåter ihjel, når de bider. Pipetterne beskytter mod lopper i op mod 4 uger. Loppehalsbåndet mindsker mængden af lopper, der hopper på kæledyret, idet duftsekretet skaber en frastødende zone for insekterne. Sidst men ikke mindst er der Frontline Combo Spray, som sprayes på katten. Netop sidst nævnte er meget effektiv. Den er uskadelig for katte, men dræber lopper, flåter og andre insekter ved berøring. Derved undgår man at lopperne når at lægge æg eller bide. Præparatet er meget kraftigt og må IKKE anvendes sammen med andre loppemidler.

Behandling med foder

Allergi kan også skyldes foderintolerance, som regel omkring optagelsen af animalske proteiner. Det er muligt at købe specielle foderprodukter, som er udviklet til at skåne tarmsystemet, hos katte med allergi eller sarte tarme. Hill’s variant Diet ZD fås i både tør- og vådkost. Hvor tørkosten også behandler mod kronisk kløe og ørebetændelse, giver vådkosten ekstra blød og velplejet pels. Royal Canins variant Hypoallergenic, spalter proteinet til mindre stykker. Derved sætter proteinet sig ikke på de allergibærende celler, men optages i stedet i kroppen uden risiko for allergiske reaktioner.

Du bør til hver en tid spørge til råds hos dyrlægen, før behandling, da nogle allergiske reaktioner kun kan behandles medicinsk via dyrlægen.

Hold øje med symptomer på allergi hos din kat

Hvis du er den heldige ejer af en kat, ved du sikkert også, hvor meget man ender med at holde af det lille, pelsede væsen. Katte er uafhængige af natur og strejfer om, som det passer dem. Dette karaktertræk forveksles af nogen for arrogance, men katte kan sagtens være utroligt kælne og kærlige. En kat bliver lynhurtigt en integreret del af familien, og du vil sikkert med nødigt se den mistrives. Katte kan desværre – ligesom mennesker – komme ud for en række lidelser som sygdomme, lopper og allergi. Sidstnævnte kan komme bag på mange, men så meget desto mere er det vigtigt at gøre opmærksom på, at det er vigtigt at gribe hurtigt ind, når din kat udviser symptomer på allergi.

katteallergi

Grib hurtigt ind, hvis din kat udviser symptomer på allergi

Symptomer på allergi hos en kat, kan vise sig ved, at den har mavesmerter, uregelmæssig afføring og diarre. Disse symptomer indikerer som regel, at katten er allergisk for nogle ingredienser, som indgår i dens foder. Det kan måske virke uoverskueligt, hvis din kat har symptomer på foderallergi. For hvad gør man lige, hvis ens kat ikke kan tåle kattemad? Det er heldigvis både let og effektivt at gribe ind over for en sådan allergi.

Det er heldigvis let at behandle allergi, når din kat udviser symptomer

Hvis din kat eksempelvis er allergisk over for kattemad, skal du finde noget foder, som er udviklet specielt til katte med allergi. Det kan for eksempel være, at din kat reagerer på kornprodukter. I så fald skal du finde noget kattemad, som ikke indeholder den ingrediens. Din kat vil ikke bemærke, at du skifter maden ud, da den nye kattemad med garanti vil være fyldt med kraft og smag. Det er hurtigt og nemt at behandle din kat, hvis den har allergi.