Kører du med hund i bilen må du sikre din hund bedst muligt

Kør altid sikkert med din hund med et hundegitter (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Kør altid sikkert med din hund med et hundegitter (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Mange gange kan en lille køretur ned til kiosken virke som en bagatel og mange gange kan man godt slippe af sted med at køre med sin hund løs i bilen. Det er dog i strid med loven om personsikkerhed i trafikken. Diverse crash tests har nemlig vist, at en løstsiddende hund af mellem størrelse, kan forvolde voldsomme personskader og i nogle uheldige tilfælde også med døden til følge. Derfor har man vedtaget nogle retningslinjer for, hvordan man sikkert spænder sin hund fast under køreturen, så både du, din hund og de andre passagerer kan føle sig sikre, hvis uheldet alligevel skulle ramme.

Hund i bilen – hvad kan du gøre?

Når man kører med sin hund i bilen er det vigtigt at få hunden spændt forsvarligt fast. Det kan gøres på flere måder. Man kan investere i en hundesele. Denne sele fastmonteres på bagsædet og vil på samme måde som en sikkerhedssele til mennesker, holde hunden fast og sikker, hvis man skulle opleve en hård opbremsning eller et decideret uheld.

En anden tilgang til sagen er ved at investere i et hundebur. Hundeburene sættes fast i bagagerummet. Hunden lukkes inde i buret og har her lidt mere bevægefrihed end ved en sikkerhedssele til hunde. Samtidig slipper man for at få bagsædet beskidt eller at have en hundeånde i hovedet under kørsel. Men hvilken metode du vælger, er selvfølgelig helt op til dig. Nogle hunde har tendens til køresyge under kørsel, hvor opkast kan forekomme. Her vil det være højst praktisk med et bur. Du finder begge typer af løsninger i sortimentet.

Læs mere om hund i bilen her

Se mere her:

Gør noget ved den kedelige situation med allergi hos hund

Giv din hund kvalitetsfoderet Royal Canin Veterinary diet