Loppehalsbånd som alternativ til loppemidlerne.

loppe-halsbaand

Hvis du har hund og/eller kat, kender du sikkert til perioder, hvor lopperne invaderer, og efterlader kæledyret – og sandsynligvis ejer – med kløe og irritation. Det kan være svært at slippe af med dem uden et middel, og derfor er det smart at have et lille lager af et loppemiddel, der virker for jer. Men hvad skal man vælge?

Det gængse loppemiddel

Der findes et hav af forskellige midler mod lopper. De har alle hver deres fordele og tilsvarende ulemper, da de alle er forskellige, og skal indtages på forskellige måder. Nogle er et oralt middel, hvor hunden eller katten skal spise en tablet, der går i blodet, og dermed forgifter loppen ved bid. Andre er midler, du påfører på pelsen og dermed påvirker loppen, lige så snart den er i kontakt med hunden eller din kat. Nogle er længerevarende end andre, mens fælles er at det er en god idé at huske den forebyggende behandling både før, i mens og efter behandling med loppemiddel. For eksempel ved at rengøre grundigt.

Prøv et loppehalsbånd

Et alternativ til de loppemidler vi kender på markedet, kan man også købe et loppehalsbånd. Det kan fungere på flere måder. For eksempel ved at afgive gas, kemikalier eller naturlige stoffer – også kendt som de økologiske. Den med gas er ikke så udbredt i Danmark, mens den med kemikalier er at se ofte. Det økologiske kan være lidt svære at finde.

Loppehalsbåndet med kemikalier virker i dyrets hud. Det kan også være stoffer, der hæmmer loppernes vækst. Stofferne trænger ned i hudfedtet på dyret og påvirker der lopperne, der bider.

Fordelene ved et loppehalsbånd er at det er en smule nemmere at administrere og anvende på din hund eller kat, samt at de er lidt billigere end andre loppemidler. De er også effektive.

Der er dog også et par ulemper. Det kan for eksempel forårsage irritation og hårtab, der hvor det sidder. Det egner sig også en smule bedre til indendørskatte, da der ikke er en nødåbningsmekanisme, hvis det skulle sidde fast.

Der har brug for, at man gør sig nogle tanker, når man får sig en hund eller i så fald også, når man har sig en hund – eller en kat for dens sags skyld. Generelt når man har alle mulige former for kæledyr, så er det vigtigt, at man sætter sig ordentligt ind i, hvad de har brug for. Din hund, kat, kæledyr er nemlig dit ansvarsområde, og derfor skal du være sikker på, at du kommer omkring alle dele i forhold til at leve op til dit ansvar. Nogle dyr har flere ting, som man skal sørge for en andre. Blandt andet så er det vigtigt, at når du har en hun eller kat, at du sørger for at den er loppefri.

lopper-hund

Sig farvel til kløe og loppekolonier med et loppehalsbånd

Lopper er et lille dyr, som i sin enkelhed er uskyldigt og meget harmløst, det er dog medmindre, at de har sat sig på ens hud. For så vil de nemlig gerne sætte tænderne i og nogle vil gerne sprøjte en lille smule gift ind i bidet. Det klør rigtig meget og er meget generende. Det der er med katte og hunde,  i forhold til at man skal være ekstra opmærksom og på vagt i forhold til lopper skyldes, at de har en pels. Når man har en pels, så har man et slaraffenland for lopper. At have lopper er ubehageligt for dit dyr, og derfor bør du gøre noget for at stoppe det, hvis uheldet allerede er ude, eller gøre noget for at undgå det. Man kan bruge et loppehalsbånd. Det er en ganske nem måde at sikre sig at lopperne føler uvelkommen og egentlig slet ikke har lyst til at sprænge i pelsen på din hund  eller kat.

Læs hvordan du slipper for lopper med loppehalsbånd

Lopper er ubehagelige både for dyr og mennesker. Lopper kan godt bide mennesker, men de kan ikke leve på os. Derfor er det kun dit kæledyr, der skal behandles. Der er flere forskellige måde, du kan løse problemet med lopper på.

Der findes flere forskellige produkter på markedet, som virker mere eller mindre akutte på et loppeangreb. Det er klart at fortrække helt at undgå lopperne og det kan mange af disse midler hjælpe med. Du kan blandt andre vælge pipetter, tabletter eller forskellige halsbånd, som beskytter din hund eller kat mod loppeangreb. Hvis du vælger et loppehalsbånd, så er der igen forskellige typer. Her kan du holde øje med, hvordan halsbåndet påvirker din kat eller hund. Du skal holde øje med hvilke aktive stoffer, der er i loppehalsbåndet. I dag bliver der lavet loppehalsbånd, hvor naturlige, aktive stoffer holder dit kæledyr loppefri. Her aktiveres stoffet, når dit kæledyr er aktivt. Det vil sige, når du er ude at lege med din hund eller når din kat er vandret ud på en spadseretur og bliver varm, så aktiveres stoffet. Fordelen ved denne type loppehalsbånd er, at de udsender en aroma, som lopperne ikke bryder sig om og derfor holder sig væk. Det skader således ikke dit kæledyr eller dig og din familie.

Undgå helt lopper

Der er god grund til at være omhyggeligt med at undgå lopper. Hvis man bliver ramt af et særligt slemt loppeangreb, kan det være svært at slippe af med dem igen. Lopperne kan sidde i tæpper, gulve eller møbler. Hvis du har fået lopper i huset, så skal alle de muligt inficerede steder behandles med langtidsvirkende kontaktmiddel. Det kan være en større omgang, så derfor er der god grund til at være opmærksom på at undgå et loppeudbrud til at starte med. Hvis din hund eller kat har fået lopper, så sørg for at behandle ind til der ikke er flere lopper eller æg. Det kan være, at du må behandle flere gange, så du også får ram på de æg, der måtte klække. Det er besværligt, men det er i sidste ende besværet værd. Så vær tålmodig og tænk i forebyggelse, det er langt det nemmeste og rareste for alle parter.