Mangler du også liv i din baghave. Få et foderbræt til fugle

Anskaf dig et foderbræt til haven (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Anskaf dig et foderbræt til haven (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Når frostgraderne forsvinder, og dagene langsomt men sikkert bliver længere og lysere, så begynder mange danskere at komme ud fra deres vinterskjul indenfor i deres hjem og bevæge sig ud i deres haver.

Haven er for mange danskere ikke kun et lille stykke privat natur op til huset, men også et sted, som man kan gå rundt og passe og pleje planter og blomster i timevis igennem sommeren. Dette synes flere er spændende og en hyggelig måde at bruge deres fritid på. Man kan for eksempel slå sin græsplæne. Man kan også klippe hæk, fjerne ukrudt, så blomster, grave planter ned eller fjerne gamle blade fra vinteren.

Der er mange ting at tage sig til, og det skal alt sammen gerne ende med, at man får en flot og frodig have, hvor man kan nyde naturen.

For at tilføje lidt ekstra liv i sin have vælger mange at sætte foder op til fuglene. Dermed tiltrækkes fuglene, og man får et mere rigt dyreliv og en god stemning, når man træder ud på terrassen.

Flere måder at invitere fuglene ind i haven. For eksempel et foderbræt til dem

Der findes flere måder at tiltrække fugle på. Nogle vælger at hænge foderkugler op i et træ. Dette er typisk en lille klump fedt, der er blevet rullet i frø og kerne, som fuglene så kan komme og spise af.

Andre gange kan man sætte et lille fuglehus op på et træ eller på muren til huset. Dermed kan det være, at der kommer små fugle ind i have, som vælger at bygge rede i fuglehuset.

Der er også andre måder at tiltrække de flyvende dyr på. Med et foderbræt kan man for alvor se de mange forskellige fugle, som kan finde på at komme forbi ens have. Et foderbræt er et bræt, som man kan drysse fuglefoder ud på, hvorefter at fuglene kan lande på det.

Se mere om foderbræt til fugle lige her

Se mere tilbehør her:

Få fugle i haven ved at sætte fine fuglehuse op

Kom godt fra start med et akvarie startersæt