Sele til hund

hundesele

En hund vil altid forsøge at trække i sin snor, når man er ude at gå tur med den. Det kan ikke undgås. Selvfølgelig vænner hunden sig ligeså stille til at gå i snor, men så snart den lige får færden af noget interessant eller spotter en anden hund, så begynder den at trække i snoren for at komme derhen. Man tænker måske som ejer, at det ikke er noget, der gør særligt ondt på den, for den gør det jo selv, det er jo ikke ejeren, der trækker i snoren. Det er rigtigt nok, det sidste i hvert fald, men den får altså ondt i nakken af at trække i snoren. Det er egentligt også ret forståeligt, når man lige tænker over det. Men hvorfor gør den det så, kan man undre sig over. Det gør den, fordi en hund nu en gang er en hund, det vil sige et dyr, der ikke evner at reflektere på linje med mennesker. De er i deres instinkters vold og det er primært dem, de lystrer.

Go tur med sele til hund

Med ovenstående in mente er sele til hund derfor en rigtig god og sund ting for din hund, når I skal ud og gå tur. På den måde trækker den nemlig ikke kun med nakkemusklerne, men bruger hele kroppen. Det er ikke noget, der gør ondt på din hund. Tværtimod er det næsten som styrketræning for den. Det er kun en god ting så, når den begynder at trække i snoren, så den kan få styrket sine muskler.
Selvom det fremlagte præsenterer en bedre og sundere måde at gå tur med sin hund på, så er det ikke nok at gå tur i hverken snor eller sele. Hunde skal også havde mulighed for hyppig fri udfoldelse, hvis den også skal være en glad hund. Man kan tage den med ud på en mark eller et andet sted hvor der er grønt og måske lidt mennesketomt, og give den mulighed for at løbe rundt, uden at skulle holdes tilbage af snoren. Den har brug for træning og en fornemmelse for frihed ligeså meget som ethvert andet væsen har dét fundamentale behov. Så husk både at bruge sele til hund og ligeledes give den ’time off’ fra selen. Det er to afgørende faktorer for et godt hundeliv.

dog harness photo


Køb en sele til din hund og gå bedre ture

Du vil hurtigt opleve, hvor rart det er for din hund at have en god sele på, når I er ude at gå tur sammen. En sele til hund kan nemlig være lige netop det, der gør, at din hund ikke længere trækker snoren helt så meget, når I er ude at gå tur sammen. Det kan være, at du tit har problemer med at gå tur med din hund, når den hele tiden trækker i snoren, og det vil hurtigt ophøre, hvis du køber en god sele til din hund.

Find en sele til din hund, der passer til din stil

Hvis du går op i, hvad du har på til hverdag, og hvordan andre opfatter dig, så kan det være en god idé for dig at finde en flot sele til din hund, så du på den måde stolt og sikkert kan gå tur med den. Der findes heldigvis for dig mange forskellige flotte seler til hunde rundt omkring på markedet – både på nettet og i fysiske butikker – og derfor kan du sagtens finde en sele til din hund, der passer til lige netop din stil.

Find den rigtige størrelse, når du skal have en sele til din hund

Det er en rigtig god idé at finde en sele i den helt rigtige størrelse, når du leder efter seler til din hund. En for lille sele kan være enormt ubehagelig for din hund at have på, mens en stor sele også kan være rigtig ubehagelig for hunden og samtidig også kan være med til at gøre, at din hund løber væk, når den ser sit snit til det – en stor sele hjælper heller ikke på, hvordan I går tur sammen, og hvis din hund trækker dig, når I går tur, så hjælper en sele til din hund, der er for stor, slet ikke.

Sørg for de rette hundeseler til din hunds type

Hundeseler (foto: petworld.dk)

Der er i dag rigtig mange som vælger at få sig en hund. Det kan man sagtens forstå, netop fordi der er rigtig mange fordele ved at have en hund. Først og fremmest så er det sådan, at når man har en hund, så får man en helt særlig relation med den. En hund er nemlig et flokdyr, og den vil blive tilknyttet til familien/ejeren/ejerne lige som den i naturen vil blive med sin flok, og derfor bliver der skabt et helt særligt bånd. Dette bånd medfører også, at mange oplever det er som at miste et familiemedlem, når hunden ikke er der mere, og det siger rigtig meget om, hvordan det er at have en hund.

Husk at tage dig af din hund – gør det med de rette hundeseler

Når man har en hund, så er det en masse fordele, men der medfører også et ansvar, og det er vigtigt at man tager dette seriøst. Dog så er det ikke et problem for langt de fleste, fordi det nemlig kommer som noget meget naturligt, at man skal sørge for at dække sin hunds behov og sørge for at den trives. Noget som dog tit kan gå hen og blive misforstået hos mange ejere, det er nemlig det med, at man ikke tager hensyn til sin hunds racetype. Det drejer sig om, at  der er stor forskel på hvilken type en hund er og hvilket behov den har. Nogle hunde har behov for at få noget bestemt mad i forhold til deres pels, og andre har et særligt motionsbehov. Det er vigtigt, at man tager hensyn til dette. Derfor så skal man sikre sig, at det er den rigtige hundesele man har, nogle hundeseler er bedre at gå med for nogle hunde end andre, og derfor skal man finde ud af, hvilken en der passer til ens hunds behov, både i forhold til bygning men også til den mentalitet den har, når den skal ud og gå.