Vær god ved din kat – køb den en kattehule

Kradsetræer (foto: lavprisdyrehandel.dk)

En fin kattehule til de små missekatte (foto: petworld.dk)

Kattelegetøj findes i mange former, farver og afskygninger, og det er også nødvendigt for at katten skal have det godt og være underholdt – også når I som ejere ikke har tid eller i løbet af dagen.
Men en kat er også et ret dovent kæledyr og elsker at putte og sove. Tænk bare på Garfield. Så ligesom at de skal have legetøj til at underholde sig selv, skal de også have forskellige steder i hjemmet, hvor de kan gemme sig og putte sig væk. Det gælder for eksempel en hule, hvor den kan gemme sig for omverdenen og være i fred  – det vil den nemlig rigtig gerne.

De fleste kattehuler, du blandt andet kan få hos Petworld, er lavet af stof, som enten kan vaskes bare sådan, eller som kan tages af og vaskes. Det samme gælder for puden inden i hulen, hvor betrækkes oftest kan vendes og/eller tages af og vaskes. Det er en fordel, for selvom man kunne ønske sig det anderledes, har en kat det med at fælde meget.

En hule er også langt bedre til din kat, for på den måde kan den ligesom lukke sig inde i sin egen verden. Det kan den ikke på samme måde på et tæppe eller i en sofa. Derfor kan katte også godt lide at sove i en sådan hule, for det betyder både at den kan være i fred og at dens ”fjender” ikke kan finde den.

Hold din kat aktiv

Udover at din kat skal have lov til at sove, skal den også holdes aktiv. Det betyder, at jo flere forskellige stykker farverigt legetøj, din kat må have lov at få, jo bedre. En kat kan nemlig godt lide at vælge mellem forskellige ting, og ligesom vi ikke har lyst til at lave de samme ting eller læse den samme bog hver dag, gælder det også for katten. Derfor det det vigtigt med forskelligt legetøj til at holden katten aktiv.

Find udstyr til din kat f.eks. her og gør den glad og tryg

Se flere tilbud her:

Vælg det rigtige kattetegn til din kat

Royal Canin Sterilised 37 er perfekt til neutraliseret kat