Barf foder til hunde styrker hundens sundhed

barf hundefoder

For mange er hunden menneskets bedste ven, og menneskets bedste ven skal selvfølgelig ikke have hvad som helst at spise. Hvis du ønsker at give din hund så naturligt foder som muligt, kan du overveje Barf. Barf står for bone and raw food. Konceptet bag Barf er at fodre hunden med det, den naturligt ville spise i naturen. Det indebærer selvfølgelig, at der ikke er nogle tilsætningsstoffer og kunstig farve i foderet, og på den måde fodrer du din hund udelukkende med naturlige ingredienser.

Barf er naturligt

Hundens fordøjelsessystem minder meget om ulvens, og derfor skal hunden helst have rå mad, fordi opvarmning af maden dræber de enzymer, som er vigtige for, at hundens fordøjelsessystem fungerer bedst muligt. Barf til hunde er altså det mest naturlige valg for din hund og dens mave.

Frugt, grønt og knogler

Ude i naturen vil en hund selvfølgelig spise kød, men hunde kan også finde på at spise frugt, grønt og bær. Derfor indeholder Barf også disse ingredienser. Derudover er det vigtigt, at hunden får knogler i sin kost. Knoglerne hjælper hunden med at få kalk, men det hjælper også hunden med at holde tænderne stærke, fordi knoglerne renser hundens tænder, når hunden tygger knoglerne. Det forebygger også tandsten hos hunden.

Hvis du ønsker at fodre din hund med de ingredienser, som den normalt ville spise i naturen, er det mest optimale at vælge Barf. Her er foderblandingen sammensat, så den gør det bedste for din hunds sundhed og trivsel, og du undgår at give din hund kunstige farvestoffer og tilsætningsstoffer.

hundefoder-barf

Derfor er Barf tørkost er det perfekte foder

Før i tiden, hvor der ikke var særlig meget fokus på kost til hunde, gav man som regel bare hunden resterne fra aftensmaden. Ofte var dette ikke særligt godt for hunden, som måske nok delte menneskets begejstring over boller i karry, selvom det i virkeligheden ikke bestod af de rette ting til en hund, der har brug for andre ting end mennesker. I dag er man dog nået langt med hundefoder, og du kan i denne artikel læse om en af de bedste typer af hundefoder, nemlig Barf tørkost, der er sammensat helt rigtigt til at holde din hund sund, rask og aktiv.

Barf tørkost tager højde for hundens krav til kulhydrater, proteiner og fedt

Mange producenter af hundefoder bruger kornprodukter i deres foder, da dette er billigt at fremstille og gør det muligt at holde omkostningerne nede til produktionen af hundefoder. Dette har gjort, at der ofte har været et højt kulhydratindhold i hundefoder, selvom hunde ikke har alt for godt af dette. Barf tørkost har få kulhydrater, og da hunde helst skal have størstedelen af sin energi fra fedtkilder, består Barf tørkost af meget af denne type næringsstof. Fedtet i Barf tørkost kommer desuden fra animalske fedtkilder såsom kylling, som er nemme at fordøje for hunden og minder om den naturlige kost. Barf tørkost indeholder cirka 70% kød, og mængden af kulhydrater er så lav som muligt. Derudover stammer kulhydraterne i dette foder også fra kartofler, der er en bedre kilde end for eksempel korn eller majs, der ofte har været anvendt i hundefoder. Barf tørkost er altså den helt optimale kost for din hund, og det sikrer, at din hund får de nødvendige næringsstoffer og den rigtige sammensætning af proteiner. Dermed bliver din hunds blodsukker på det rette niveau, og der er mindre chance for at udvikle allergi.