Bliv i stand til at opdage en kat allergi og hjælp din kat

Hjælper mod allergi (foto petwordvet.dk)

Hjælper mod allergi (foto petworldvet.dk)

Når man er ude at handle, skal man ikke lede længe efter allergivenlige produkter. Det skyldes, at der gennem mange år, har været et enormt stort fokus på allergi hos mennesker, og der er derfor flere og flere, der ønsker at købe allergivenlige produkter. Det er specielt for at undgå, at ens børn får allergi, at man køber allergivenlige produkter. Men ens børn er ikke de eneste, som man skal beskytte. Det er nemlig ikke kun mennesker, der kan få allergi. Også katte kan blive ramt af allergi, hvilket vil have meget generende reaktioner for katten.

Opdag din kats allergi

Det er oftest hundes allergi, der bliver opdaget, og det skyldes ikke kun, at hunde er mere tilbøjelige til at blive ramt af allergi. Det er nemlig ofte sværere at opdage en kats allergi, end det er at opdage en hunds allergi. Fælles for hunde og katte er det, at de ofte reagerer ved at klø sig i pelsen. Men hvor hunde ofte klør sig meget kraftigt i fuld offentlighed, er katte mere diskrete. De foretrækker nemlig at gå i enerum og klø sig. Katten klør sig dog heller ikke helt på samme måde, som hunde gør, og derfor opdager man måske slet ikke, at katten har gener. Katten kan eksempelvis klø sig ved at slikke sig selv i pelsen.

En allergi kat søger oftere kontakt

Det er eksempelvis vigtigt, at være opmærksom på om ens kat er mere kontaktsøgende end normalt. Hvis katten altid har holdt sig mest for sig selv og så pludselig bliver enormt kontaktsøgende, kan det nemlig skyldes at katten har allergi, og derfor forsøger at få dens ejer til at klø sig. Derfor misforstår man også ofte katten, idet man tror at katten bare ønsker at blive kælet med.

Har din kat allergi, kan du få mere hjælp her.

 

Se også:

Undgå besøg fra andres dyr med en staywell hundelem

Royal canin hypoallergenic til hunde med allergi