Få fugle i haven ved at sætte fine fuglehuse op

En rigtig fin fuglekasse til haven (foto: lavprisdyrehandel.dk)

En rigtig fin fuglekasse til haven (foto: lavprisdyrehandel.dk)

De pippe og kvidrer og minder om forår og sommer. Fugle er lig med liv og dejlige at have omkring sig. Særlig hvis du har have eller altan kan det være meget hyggeligt med et par gråspurve at holde øje med og fodre lidt. Hvis du vil have flere fugle kan du sætte fuglehuse op på din grund.

Der findes mange forskellige fuglehuse og det hele afhænger af hvilken type fugle, du vil have. Først og fremmest skal du dog undersøge, hvilke fugle, der findes i dit nærområde. Der er ingen grund til at sætte et fuglehus op til ugler, hvis der ikke er nogle ugler, hvor du bor. Forskelige fugle har nemlig forskellige præferencer til fuglehuset. Eksempelvis om det skal være stort eller lille og om hullet i huet skal være stort eller lille.

Fuglehuse er et hus, som fugle kan yngle i. Fuglehuse er ofte udformet som et hus, men kan fås i mange, sjove varianter. Vil man være sikker på at få fugleunger i fuglehusene bør man dog gå efter nogle meget neutrale fuglehuse. De fleste typer fugle kan nemlig ikke lide, hvis fuglehusene lugter for meget af mennesker. Udover at sætte fuglehuse op, så skal du også væbne dig med tålmodighed. Fuglehuse skal som sagt tiltale fuglene og må derfor gerne bare ligne noget, som er en del af naturen.

 Giv fuglehuse i gave

Fuglehuse er en god gave til en, du holder af. De er søde og har en sød tanke med sig om fugleunger og dejligt pipperi. Sørg dog for, at du ved, om gavemodtageren kan lide fugle og om hvilke typer fugle, der er i nærområdet. Hvis du ikke er sikker, kan du give et foderbræt i stedet.

Find forskellige fuglehuse her

Se mere her:

Få sikre kvalitets hvalpehalsbånd til din hvalp

Din hest fortjener oplevelsen med Furminator hest striglen