Gør køreturen sikker for dig og din hund med et transportbur

transportbur-til-hund

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor skal din hund også transporteres behageligt og sikkert frem i trafikken. Mange sætter blot hunden ind på bagsædet eller om i bagagerummet uden tanke på faren ved ikke at transportere hunden korrekt.

Sådan vælger du det rigtige hundebur til bil

Det er ikke lovpligtigt at transportere din hund i bur under kørsel – i hvert fald ikke i Danmark. Men vil du optimere sikkerheden for både dig selv, din familie og din hund, bør du investere i et transportbur og hundebur. Og skal du fragte din hund rundt andre steder i Europa, risikerer du at få en bøde, hvis hunden ikke er i et transportbur.

En af de største grunde til at anskaffe sig et hundebur til bilen er altså, at hunden ved kollision med andre biler vil være til stor fare for sig selv og bilens resterende passagerer. Selv en forholdsvis let hund vil ved sammenstød blive kastet frem i bilen med stor vægt og udgør derfor en potentiel risiko for sikkerheden.

Du kan gå på jagt efter et hundebur til bil i Harald Nyborg, som har et stort udvalg af bure i aluminium, stål og plastik. Et bur i aluminium er det letteste af de tre varianter, og den er derfor særligt god til dig, som har behov for at flytte buret fra bil til bil. Aluminiumsburet har desuden den højeste kvalitet og er derfor dyrere end et i plastik eller stål. Du kan derfor med fordel lede efter et hundebur hos Maxi Zoo eller hos flere andre forskellige forhandlere for at finde dét, der passer til dig.

På Den Blå Avis eller Guloggratis kan du desuden finde et brugt hundebur og dermed spare en del penge. Ofte har hundeejere købt en forkert størrelse eller på anden måde lavet et fejlkøb, og det kan komme dig og din pengepung til gode. Derfor er det altid en god idé at tjekke det brugte marked ud først.

transport-til-hund

Vælg pladsmængde med omtanke

Når du skal vælge størrelse på et hundebur til bil, er det vigtigt at gøre sig bestemte overvejelser. Hvis du skal købe et hundebur til store hunde og andre hunde for den sags skyld, vil du have tendens til at købe buret så stort som muligt, så din hund har rigeligt plads at boltre sig på og ikke føler sig fastklemt og indelukket.

Det er en tanke, de fleste vil have. Men faktisk er det ikke optimalt for din hund at have for meget plads i transportburet, fordi den ekstra plads vil få hunden til at flyve frem og tilbage i buret – og det er ikke en sikker måde at transportere på. Hunden føler sig heller ikke sikker på den måde og vil lettere blive arrig.

Dog skal de optimale transportbure for din hund opfylde nogle særlige kriterier. 1) din hund skal kunne vende sig i buret, 2) din hund skal kunne stå oprejst i buret og 3) din hund skal kunne ligge behageligt og udstrakt i buret.

Et hundebur hos Biltema har mange gode basisfunktioner, men du kan også finde mere luksusprægede bure. Hos biludstyr-forhandleren kan du desuden købe en sikkerhedssele til din hund som alternativ til et transportbur. Selen fungerer som en almindelig bilsele og sikrer, at hunden ikke ryger fremad i bilen ved sammenstød. Sikkerhedsselen kan dog føles mere fastlåsende for hunden end buret, hvor den kan sidde og ligge mere frit.

Foren hund og bur

Et hundebur er en tilvænningssag. Et hundebur til bil for eksempelvis en labrador kan være en særlig svær tilvænningsproces for denne hunderace og andre lignende racer. Labradoren er en meget tryghedssøgende hund, som med et bur hurtigt ville kunne føle sig afskærmet fra ejer og familie.

Stil derfor gerne buret et sted i boligen, hvor din hund nyder at færdes. På den måde vænner den sig til at være i buret, og den forbinder det ikke med noget faretruende. Det bliver et trygt sted at være, og som den kender.

Søger du information om hvordan du sikrer din hund i bilen? Så se FDM’s tips her