Halsbånd skal passe til hunden

hund med halsbånd

Når man skal finde det helt rigtige hunde halsbånd, er der nogle overvejelser som man skal gøre sig hertil. For det første skal man overveje, hvilken fysik hunden er i samt hvilken fysik man selv er i. Hvis man eksempelvis ikke er særlig stærk selv, kan det være hensigtsmæssigt at overveje en decideret hunde sele. Sådan en hunde sele skal rundt om hundens mave. Og på den måde har du et større tag på hunden, uden at din hund lider af dette. Når du køber en hunde sele, skal du hertil også have det helt rigtige hunde halsbånd. Dette kunne eksempelvis være et mindre hunde halsbånd, da selve hunde selen er ret stor. Modsat er det hvis du selv er stærk og har en god fysik. Der behøver du måske ikke at have en deciderer hundesele til din hund. Der kan du måske nøjes med en almindelig hundesnor. Men uanset om du vælger sådan en hundesnor eller den føromtalte hunde sele, skal du under alle omstændigheder naturligvis have fat i et hunde halsbånd.

Find et hensigtsmæssigt hunde halsbånd

Når du skal finde det bedste og mest hensigtsmæssige hunde halsbånd til din hund, skal du altså overveje hvilken type snor du bruger til din hund. Når du skal vælge det helt rigtige hunde halsbånd til din hund, bør du naturligvis forsøge bedst muligt at imødekomme hundens personlige behov. Du skal altså starte med, at kortlægge din hunds behov. Det kan eksempelvis være, hvor stor eller hvor lille din hund er. Eller det kan være, hvilken type materiale du mener er bedst og mest hensigtsmæssigt for din hund. Du skal altså som sagt finde ud af hvad de er og herefter skal du lede efter et hunde halsbånd, som bedst muligt kan imødekomme disse personlige behov. På den måde giver du din hund det bedste hunde halsbånd.

dog collar photo

Sådan vælger du et godt halsbånd

Der er mange ting at købe som ejer af en hund eller kat, og halsbånd er blot et af dem. For at spare på udgifterne er det en god idé at sætte sig lidt ind i, hvad ens kæledyr har behov for fra sit halsbånd, inden man køber, så man kan vælge det bedste produkt. Læs i denne artikel om, hvordan dit dyrs halsbånd skal være for at passe til dine og dyrets behov.

Brug halsbånd som identifikation

For hunde gælder det, at det er et lovkrav at have et hundeskilt på sig, og der er et godt halsbånd virkelig en nødvendighed, så hundeskiltet har noget at sidde fast i. Dette er ikke et lovkrav for katte, men det kan alligevel være en god idé at have et halsbånd med et lille skilt i, hvis din kat kommer til skade og har brug for hjælp. Man skal dog være opmærksom på, at et for stort skilt kan være et problem for både katte og hunde, der virkelig kan blive generet, hvis et halsbånd vejer for meget eller sidder på en irriterende måde.

Tænk på sikkerheden, når du køber halsbånd

Uanset, om du leder efter halsbånd til katte eller hunde, er der nogle vigtige ting at tænke på i forhold til sikkerhed. Først og fremmest er det vigtigt, at ens kæledyr ikke kommer til skade, hvis det sidder fast i et hegn eller en gren. Netop derfor skal man altid købe halsbånd i et materiale, der er holdbart, men som kan gå i stykker, hvis dyrets vægt trækker i det. På den måde vil dit kæledyr ikke blive kvalt i et halsbånd, hvis det sidder fast i et hegn på en uheldig måde. Det er desuden også vigtigt, at et halsbånd mod lopper ikke er giftigt for dyret, og man skal derfor helst kun købe et økologisk halsbånd, når man leder efter loppemidler.

Køb et lovpligtigt hunde halsbånd til din hund

Der er flere grunde til, at man næsten aldrig møder hunde, der ikke har noget halsbånd på. Først og fremmest er det nemlig lovpligtigt, at give sin hund et halsbånd på, hvori der sidder et hundetegn. Et hundetegn er et lille navneskilt, hvor man kan læse hvor hunden hører hjemme. Hundetegnet er dog også en praktisk ting for hundeejere, som er med til at give tryghed. Skulle hunden løbe hjemmefra, vil man nemlig kunne finde frem til hundens hjem, på grund af hundetegnet.

Udstyr hunde halsbåndet med et rigtigt hundetegn

Alligevel sker det dog, at nogle hundeejere blot køber et halsbånd til sin hund, hvori der sidder et navneskilt. Men dette hjælper ikke specielt meget og samtidig er det ikke tilstrækkeligt til, at det opfylder kravene i hundeloven til et hundetegn. For at man kan finde frem til hundens ejer, skal der nemlig i hundetegnet være navn og kontaktoplysninger på ejeren, således at personer der finder en bortløbet hund, kan finde frem til hundens ejer. Er der ikke dette, kan hunden ende på et internat.

Køb hunde halsbånd til din hundehvalp

Desværre vælger nogle hundeejere først at købe hundehalsbåndet, når de allerede har haft hunden i et stykke tid. Dette skyldes måske, at de ikke lige har fået taget sig sammen til at købe det, og hurtigt kan der gå flere måneder, hvor man ikke har den fornødne sikkerhed. Man bør dog købe et halsbånd til sin hund, kort tid efter at man har fået den. For selvom man ikke har planer om at lukke den ud endnu, er der nemlig stadig risiko for at hunden smutter ud, fordi man eksempelvis har glemt at lukke døren. Og når hunden er helt lille, har den endnu sværere ved at finde hjem igen, hvorfor den hurtigt kan fare vild.

dog collar photo

Køb et flot hundehalsbånd med navn til din hund

Når vi anskaffer os en ny hund bruger vi lang tid på, at finde det helt rigtige navn til den. Et navn, som vi skal kunne kende den på, og som vi synes passer til den type hund den er. Når du først har fundet navnet, er det dog også en god ide, at købe et unikt hundehalsbånd, hvor dens navn kan stå der. Samtidig skal du sørge for, at have dit eget navn, adresse og telefonnummer skrevet på den anden side af navneskiltet.

Et hundehalsbånd med navn giver dig tryghed

Hvis du gør det, vil du nemlig sikre dig, at folk kan finde frem til dig, hvis din hund en dag skulle løbe væk. Og dette kan ske for selv den bedste hundeejer. En hund kan nemlig hurtigt smutte ud, hvis man lige åbner døren den mindste smule. Og før man ved af det, er den ude af syne. Derfor er det vigtigt, at man hurtigt kan se på hundens halsbånd, hvor den hører til. Så får du din hund hjem hurtigst muligt.

Ikke bare et almindeligt hundehalsbånd med navn

Og din hunds halsbånd behøver ikke at være et helt almindeligt halsbånd, som ikke tjener nogen funktion udover at skulle vise, hvor din hund bor. Der findes nemlig rigtig mange smarte halsbånd til din hund. Hvis du eksempelvis oplever problemer med, at din hund for ofte gør af fremmede mennesker og hunde, kan du med rette investere i et anti gø halsbånd til din hund. Dette fungerer ved, at halsbåndet vibrerer eller udsender en lille lyd, når din hund gør. Dette gør, at den bliver opmærksom på, at det ikke er i orden at gø af andre, og inden længe vil du derfor have en hund, der ikke gør af fremmede mennesker og hunde.