Kom lopperne til livs med en loppekur til din kat

Advantage er et godt loppemiddel (foto: petworld.dk)

Giv din kat en loppekur (foto: billigdyrehandel.dk)

Nogle katte kan blive ramt af lopper i løbet af deres liv. Dette er meget naturligt, da katte oftest opholder sig steder i naturen, hvor lopperne holder til. Lopper holder hertil ofte til i de danske skove. Grunden til at de gør det, er fordi at lopperne holder af at være i et miljø, hvor er er mørkt og fugtigt. Her kan de være uforstyrret og formere sig. Typisk vil lopperne opholde sig i eksempelvis et buskads i nogle måneder, inden de begynder at skulle søge efter føde. Når lopperne skal finde føde, skal de hertil finde blod. Det er så her, at katte kommer ind i billedet.

 

Sådan fungerer en loppekur til din kat

For når katte bevæger sig ind i et buskads, så er det typisk meget nemt for lopperne at hoppe på disse katte. Her bider lopperne sig fast i kattenes hud og her bliver de siddende og suger blod. Det er altså på den måde, at lopperne finder deres føde. Og det er også på den måde, at din kat kan blive ramt af et loppeangreb. Men det vigtigste og mest essentielle er dog, at man sagtens kan gøre noget ved sådan et loppeangreb. Typisk vil man her benytte sig af en loppekur til katte. Når du opdager, at din kat har fået lopper, skal du naturligvis aktivt gøre noget ved dette problem. Det skal du gøre fordi, at din kat ikke har godt af, at have lopper siddende på sig. I værste tilfælde kan dette rent faktisk få fatale konsekvenser for din kat. Derfor skal du aktivt handle, når du opdager at din kat har lopper.

 

Beredt er godt

Og måden hvorpå du kan handle er blandt andet ved, at give din kat en loppekur. Hertil findes der mange forskellige typer af loppekure. Du kan eksempelvis vælge, at give din kat en loppekur som kommer i piller, hvor de virker ved ét angreb. Du kan eksempelvis også vælge at give din kat en loppekur som også kommer i piller, men som virker på en forebyggende måde. Dette er helt og aldeles op til dig selv. Det kommer også meget an på, hvor ofte din kat opholder sig tæt på områder, hvor der er mange lopper. Eksempelvis i de danske skove.

Se et stort udvalg af loppekur kat her

 

Se mere om lopper her:

Sørg for at din hund eller kat ikke bliver generet af lopper med loppehalsbånd

Læs hvordan du slipper for lopper med loppehalsbånd