Mus og rotter på matriklen er ingen sag med de rigtige musefælder

Hold mus og rotter væk med fælder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hold mus og rotter væk med fælder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

”På loftet sidder nissen” synger vi alle sammen hver december måned. Sangen handler om en nisse, der bare gerne vil have sin grød i ro og fred, men det lader til at være lettere sagt end gjort. Der er nemlig ubudne gæster på loftet sammen med ham, der gerne vil have snuden i hans mad; nemlig rotterne.
Nissen i sangen er ikke den eneste, der har prøvet have besøg af mus og rotter i hjemmet. Hvert eneste år har mange danskere problemer med de små gnavere, og med klimaforandringerne, de deraf stigende regnmængder, og de fyldte kloaker som det fører med sig, så er det desværre ikke noget, der ser ud til at blive mindre af i fremtiden.
Selvom gnaverne i julesangen lyder relativt harmløse – ud over selvfølgelig at ville stjæle nissens kostbare grød – så kan mus og rotter faktisk medføre både gener og skader for mange penge, hvis ikke man er opmærksom på dem. Det gode er heldigvis, at de ikke er umulige at komme af med.

Mellemrubrik

Hvad er første skridt så, hvis du finder ud af, at du har mus i eget hus? Et oplagt bud ville være at anskaffe en kat. Enhver der har set Tom & Jerry, ved, at katte er helt tossede med at jagte mus. Men ligesom i tegneserien, så er de dog ikke altid lige succesfulde i deres foretagne. En anden mulighed er at kontakte en professionel muse- eller rottefænger. Modsat historien om ham fra Hameln, så bruger de ikke fløjter, men gift og fælder til at få has på de små kræ.
Professionelle muse- og rottefængere koster dog penge. De kan spares væk, hvis du selv smøger ærmerne op, og prøver selv. Musefælder kan nemlig købes billigt over nettet, og du kan derfor selv forsøge dig som en anden Tom, der prøver at fange Jerry. Virker det ikke, så kan du altid kontakte de professionelle her.

Har du fået mus i eget hus? Så anskaf dig et par musefælder her

Se mere her:

Sørg for din kats trivsel og plejer med frontline kat

Hvad kan du selv gøre, når din kat ramt af katte allergi